Data: 2023-08-20 11:39:59
Temat: Re: Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Od: Wiesiaczek <c...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 20.08.2023 o 11:25, Marcin Debowski pisze:
> Co takiego jest w komercyjnych lodach, że są (dość) miekkie nawet w tych
> -20C?
Sam nie robiłem, ale podejrzewam, że to kwestia mieszania w trakcie
mrożenia. Mieszanie nie pozwala na stworzenie zwartej struktury, i jest
jak jest.
Dawno dawno temu widziałem taki aparat do robienia lodów składający się
z pojemnika i mieszadła elektrycznego, który po napełnieniu wstawiało
się do zamrażalnika i tam się to mieszało.
--
Wiesiaczek - dziś z podkarpackiej wsi
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
Niech żyje POLEXIT! I salwa Ukrainie!
Wolę Rosję jako wroga niż Ukrainę jako przyjaciela.
|