Data: 2023-08-21 21:40:37
Temat: Re: Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Od: "M. Z." <m...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
niedziela, 20 sierpnia 2023 o 14:36:02 UTC+2 Marcin Debowski napisał(a):
> On 2023-08-20, cef <c...@i...pl> wrote:
> > W dniu 2023-08-20 o 11:25, Marcin Debowski pisze:
> >> Co takiego jest w komercyjnych lodach, że są (dość) miekkie nawet w tych
> >> -20C?
> >
> > Mniej wody?
> A więcej czego? Jeśli tłuszczu to jakiego? Kombinuję od dłuższego czasu
> i za diabła nie mogę znaleźć sposobu. Lody mają świetną konsystencję do
> jakiś -10C, potem robi się kamień.
Najpierw powiedz, jak je robisz.
XL
|