« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-18 20:40:47
Temat: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!CZY KTOS ZNA MOZE PRZEPIS NA PAPRYKE NADZIEWANA?
JAKIKOLWIEK, JA SIE W TYM GUBIE!!!!
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-18 20:59:43
Temat: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!ANIA wrote:
> CZY KTOS ZNA MOZE PRZEPIS NA PAPRYKE NADZIEWANA?
> JAKIKOLWIEK, JA SIE W TYM GUBIE!!!!
Najprostszy:
- Przesmazyc posiekana cebule, na nia dodac mielone mieso. Posolic,
popieprzyc (i za okno wypieprzyc, jak mawia mama mojego Przyjaciela)
- Smazyc z piec minut
- Dodac posiekane pomidory, albo koncentrat pomidorowy
- Smazyc az mieso bedzie sie rozpadac na grudki
- Mozna dodac oregano
- Przestudzic po usmazeniu
- Mozna dodac troche ugotowanego ryzu (ja robie bez, bo wole sam miesny
farsz)
- Wmieszac w farsz surowe jajko
- Paprykom sciac "wieczka". Wydlubac nasiona (najlatwiej lyzka do
melona, ale zwyczajna lyzeczka tez sie da)
- Naladowac farsz do papryk.
- Papryki natrzec oliwa (znaczy w miseczke nalac oliwy i maczajac palec
pocierac papryki). Dzieki temu skorka z nich nie zlezie w pieczeniu
- Piec jakies 25 minut w 180 stopniach [nie wiem, czy ta temperatura
jest najwlasciwsza, ale moj piekarnik tylka taka trzyma ;) ]
- Wyciagnac, troche potrzymac na stole, bo gorace.
Potem jesc ze smakiem.
Pozdrawiam,
Michal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-19 18:15:25
Temat: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!A jak jeszcze do tego wciepiesz trochę utartego sera żółtego, to się będzie
tak fajnie trzymać razem.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-19 19:02:38
Temat: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!
Użytkownik "Dorota***" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b7s3p2$geg$1@news.onet.pl...
> A jak jeszcze do tego wciepiesz trochę utartego sera żółtego, to się
będzie
> tak fajnie trzymać razem.
robimy tak:
szynke, lopatke, lub karkowke (musi byc chude, dlatego najczesciej jest to
szynka) miele dosc grubo, tak zeby mczuc bylo ze je sie mieso nie papke.
podsmazam z cebula, dodaje pokrojone drobno pieczarki, i jeszcze troche
papryki kolorowek pokrojonej w kostke, wciskam kilka duzych zabkow czosnku,
dodaje ryz ugotowany , (1 woreczek) - farsz jest bardziej miesny niz ryzowy,
doprawiam wszytsko sola, pieprzem, papryka, pieprzem kajenskim i nadziewam
przepolowione wzdluz papryki (najlepiej czerwone, zolte lub pomaranczowe, sa
bardziej "miesiste" niz zielona
wklada sie to do zaroodpornego naczynia, wlewa bulion i tak wciska do
piekarnika, na wierzch takiej papryki daje jeszcze galazke selera i
pietruszki.. nabiera fajnego posmaku
zapiekam tak z 20-30 min w 180 stopniach. nie mozna za dlugo, coby skorka
nie odchodzila od papryki.. a ta byla lekko chrupiaca
na 5 min przed wyciagnieiem, tak jak pisala Dorota, mozna posypac jakims
smacznym serem
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-22 10:50:10
Temat: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!A ja ostatnio widzialam cos takiego na travel channel w programie o Krecie
w pewnym gospodarstwie Greczynka przygotowywala taka potrawe:
mieso mielone z kurczaka smazyla z czerwona cebulka
na oliwie z oliwek dodala ryz, czosnek, potem pomidory z puszki, swieze
ziola,
typu oregano, troche podlala winem, potem przygotowala baklazany papryke
i pomidory, wydrazyla miaz z baklazanow i pomidorow i dodala go do miesa
gdy wszytko sie usmazylo, nadziala farsz w papryke i baklazany i pomidory
to wszytko na blache i do pieca))))))
wygladalo smakowicie
mniam mniam ))))
--
Pozdrawiam )))
Flowercia pograzona w SAPo-ABAPowaniu ;-)
gadu-gadu 760652
ICQ 39287498
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |