« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-17 18:53:49
Temat: Schab faszerowany śliwkamiWitam !!
Szukalem na wyszukiwarce w/w padlinki ale nie moglem znalezc, pare postow
ponizej jest cos o schabie faszerowanym jajkami ale nie doszukalem sie
przepisu a i ostatniego Maklowicza nad tą rzeczką nie pamietam na tyle zebym
mogl przepis sobie przypomniec. Bardzo prosilbym o pomoc gdyz chcialem przed
rodzicami zablysnać.
dziekuje
pozdrawiam i Wesołych i Smacznych świąt Wielkanocnych życze
Popi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-18 22:05:10
Temat: Re: Schab faszerowany śliwkami
Użytkownik "Popi" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b7phem$k61$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Szukalem na wyszukiwarce w/w padlinki ale nie moglem znalezc, pare postow
> ponizej jest cos o schabie faszerowanym jajkami ale nie doszukalem sie
Moja mama robi tak
kupuje piekny schab bez kosci
w srodek wbija noz i rozcina go. tak zeby mozna bylo do srodka upchac sliwki
suszone (najlepsze sa polskie)
schab naciera marynata staropolska Kamis z wcisnietym czosnkiem, dodaje
odrobine pieprzu czarnego
(ostatnio natarla tylko sola, pieprzem czarnym isosem czosnkowo-miodowym Woh
Hup)
odstawia na jeden dzien, coby przeszedl przyprawami, piecze ok 1 godziny - w
zaleznosci od wagi
smaczny zarowno na cieplo, jak i na zimno jako przekaska, dodatek do chleba
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |