« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-18 20:18:02
Temat: Mieso kozieWitam
Dostalem od tescia mieso z dwoch mlodych kozek,moze da sie z tego zrobic
,cos smacznego,czekam na podpowiedzi-moze cos z rusztu?Nie mam uprzedzen co
do pochodzenia miesa,ze jest kozie:)
Pozdrawiam
Kaz
Mieso oczekuje w spizarce-sprawa chyba naglaca z uwagi na swieta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-18 22:42:13
Temat: Re: Mieso kozieDans la news:b7pmib$ia4$1@atlantis.news.tpi.pl,
maxter <m...@w...plNO SPAM> a écrit:
> Witam
> Dostalem od tescia mieso z dwoch mlodych kozek,moze da sie z tego
> zrobic ,cos smacznego,czekam na podpowiedzi-moze cos z rusztu?Nie mam
> uprzedzen co do pochodzenia miesa,ze jest kozie:)
> Pozdrawiam
> Kaz
> Mieso oczekuje w spizarce-sprawa chyba naglaca z uwagi na swieta.
Czesc
Wedlug mojego podrecznika (Larousse gastronomique) przygotowuje sie tak
jak potrawy z jagnieciny.
Smacznego Hallelujah !
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-18 22:59:00
Temat: Re: Mieso kozie
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:b7pusm$1hb$1@tem.asynchrone.net...
> Dans la news:b7pmib$ia4$1@atlantis.news.tpi.pl,
> maxter <m...@w...plNO SPAM> a écrit:
> > Witam
> > Dostalem od tescia mieso z dwoch mlodych kozek,moze da sie z tego
> > zrobic ,cos smacznego,czekam na podpowiedzi-moze cos z rusztu?Nie mam
> > uprzedzen co do pochodzenia miesa,ze jest kozie:)
> > Pozdrawiam
> > Kaz
> > Mieso oczekuje w spizarce-sprawa chyba naglaca z uwagi na swieta.
>
> Czesc
>
> Wedlug mojego podrecznika (Larousse gastronomique) przygotowuje sie tak
> jak potrawy z jagnieciny.
>
> Smacznego Hallelujah !
> Ewcia
Witam Ewcia
ale nie mam tego podrecznika,przybliz przepis,czasu juz niewiele :)
Pozdrowka
Kaz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-18 23:26:56
Temat: Re: Mieso kozieDans la news:b7q004$6q2$1@atlantis.news.tpi.pl,
maxter <m...@w...plNO SPAM> a écrit:
> Witam Ewcia
> ale nie mam tego podrecznika,przybliz przepis,czasu juz niewiele :)
> Pozdrowka
> Kaz
Jest mase przepisow, z Laroussa najprostszy, "ŕ la boulangčre"
Udziec (2,5 kg) posmarowac piec przez 30 min w 275 C°, oblozyc 700 g
ziemniakow w plasterkach + 300 g cebuli w plasetrkach, piec dalej 30
min. w 250 °. Po wyjeciu z piekarnika nakryc folia alu, poczekac 15
minut. (To na pewno dosyc krwista pieczen).
Inny, na pieczen z kozlecia z rozmarynem (zrodlo : www.marmiton.org)
4 duze zimniaki + 2 cebule + 2 zabki czosnku poszatkowac, zalac szklanka
pleka i piec w lagodnym piecu przez 30 minut. Potem polozyc na no udzec
wysmarowany polowa 100 g masla utartym z 3 lyzkami musztardy z Dijon i
naszpikowanym galazkami rozmarynu. Piec jeszcze przez 45 minut, w
polowie pieczenia oblac reszta masla z musztarda.
Wesolego Jajka :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |