Data: 2002-01-15 13:23:01
Temat: Re: Piwo imbirowe
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Irek Zablocki" <i...@w...de> napisał w wiadomości
news:a20v0q$tl1$03$3@news.t-online.com...
> Wlasnie! Jak najsluszniejsza uwaga. W smole takiego poobtaczac i w pierzu
> wytaczac! Co bedzie nastepne: piwo z burakow cwiklowych lub z tataraku?
Piwo powstaje z fermentacji brzeczki (czyli zazwyczaj słodu jęczmiennego,
ale też z innych zbóż - pszenica, ryż... ). Reszta to wariacje. Piwo
imbirowe, jak łatwo zauważyć, odpowiada tej definicji. W przepisie,
który podałem słód jest zastąpiony mąką (w warunkach domowych zabawa
ze słodem byłaby raczej niewykonalna).
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
|