« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-18 13:22:14
Temat: Lekko gorzki bigosWitam !
Problem jak w temacie, sprawdzony dostawca kapusty kiszonej, a zmiany jakie
dokonalem to lekkie wahniecie w przyprawach na korzysc kminku. Czy moglo to
spowodowac gorzkawy smak i jak sie z tego wycofac?
Pozdrawiam
Nocny
PS:
Bigos z samej kiszonej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-18 17:38:48
Temat: Re: Lekko gorzki bigosNocny napisał:
> Problem jak w temacie, sprawdzony dostawca kapusty kiszonej, a zmiany jakie
> dokonalem to lekkie wahniecie w przyprawach na korzysc kminku. Czy moglo to
> spowodowac gorzkawy smak i jak sie z tego wycofac?
Nie dodawałeś śliwek? Bo czasami od suszonych śliwek ewewntualnie od
grzybów (jeżeli były 'mechanicznie' wysuszone) coś takiego się mogło
zdarzyć. Jak ratować? Ja bym dodał trochę cukru; zamiast sypać zwykły
cukier możesz też spróbować dodać rodzynek (tylko wcześniej rozmiękłych,
namoczonych, żeby puściły cukier).
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-18 19:12:27
Temat: Re: Lekko gorzki bigos
Użytkownik "Nocny" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
news:do3nqn$4nr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam !
>
> Problem jak w temacie, sprawdzony dostawca kapusty kiszonej, a zmiany
> jakie
> dokonalem to lekkie wahniecie w przyprawach na korzysc kminku. Czy moglo
> to
> spowodowac gorzkawy smak i jak sie z tego wycofac?
Miód twym przyjacielem będzie...
pozdr. Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-19 06:58:58
Temat: Re: Lekko gorzki bigosNocny napisał(a):
> Witam !
>
> Problem jak w temacie, sprawdzony dostawca kapusty kiszonej, a zmiany jakie
> dokonalem to lekkie wahniecie w przyprawach na korzysc kminku. Czy moglo to
> spowodowac gorzkawy smak i jak sie z tego wycofac?
>
> Pozdrawiam
>
> Nocny
>
> PS:
> Bigos z samej kiszonej.
>
>
moze za duzo ziela angielskiego...
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-20 09:53:13
Temat: Re: Lekko gorzki bigos
> Problem jak w temacie, sprawdzony dostawca kapusty kiszonej, a zmiany
jakie
> dokonalem to lekkie wahniecie w przyprawach na korzysc kminku. Czy moglo
to
> spowodowac gorzkawy smak i jak sie z tego wycofac?
>
> Pozdrawiam
>
> Nocny
>
> PS:
> Bigos z samej kiszonej.
>
Problem rozwiazany za pomoca kapusty slodkiej dodanej w ilosci ok. 3/4
objetosci kiszonej.
Dzieki za porady :)
Nocny
Czas na galarety ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |