Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Filety z indyka saute

Grupy

Szukaj w grupach

 

Filety z indyka saute

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-12 21:22:18

Temat: Filety z indyka saute
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

FILETY Z INDYKA SAUTÉ
Składniki dla 4 osób
4 kotlety z piersi indyka
1 łyżka mąki
2 łyżki tłuszczu do smażenia
1 łyżka masła
sól
kilka liści sałaty
2 pomidory
1) Płaty mięsa umyć osuszyć lekko rozbić tłuczkiem nadając kotletom kształt
liścia.
2) Na patelni rozgrzać tłuszcz. Filety smażyć przez 2 minuty z każdej
strony. Pod koniec smażenia posolić do smaku.
3) Kotlety ułożyć na półmisku ozdobionym liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.
Na każdym filecie można położyć kawałek świeżego masła.
RADA do filetów z indyka podawać np kalafior szparagi lub sezonowe surówki
dobrane kolorystycznie do warzyw gotowanych (np mizeria do marchewki).
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
616 razem - dla 4 osób154 kcal - 1 porcja Mała
Źródło fosforu.
Czas 28 min.

Smacznego

Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Indyk z groszkiem w sosie musztardowym
Placuszki babuni
Kurczak w płaszczyku kokosowym
SZAMA, zmien kodowanie, plizzzzz:)
Wątróbka wieprzowa z cebulką

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »