« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-16 09:17:58
Temat: Bakłażan vs. cukiniaWitajcie.
Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
łyżki oliwy, sól pieprz
Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo
pokrojony pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i
rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki
wody, dusić do miękkości.
Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
(akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
bardziej zucchetti-friendly?
pozdrawiam
K.
--
Bookworms will rule the world
(after we finish the background reading).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-16 09:33:54
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniaDnia 2006-10-16 11:17:58 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Krystyna Chodorowska* skreślił te oto słowa:
> Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
> (akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
> bardziej zucchetti-friendly?
Mozna.
Zaryzykowac można nawet stwierdzenie, ze z cukinia będzie to miało więcej
smaku.
Tyle, ze jesli cukinia ma ponad 20 cm to raczej ją wypestkowac, co by za
duzo wody nie puściła. A i samej wody na poczatek mozna mniej wlać, bo
bakłażan suchy jest, a cukinia nie.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-16 09:35:34
Temat: Re: Bakłażan vs. cukinia
Krystyna Chodorowska wrote:
>
> Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
> (akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
> bardziej zucchetti-friendly?
Pewnie ze mozna zastapic jedno drugim. Tak samo jak do sernika zamiast sera
dodac maku, albo zrobic pieczen wolowa z wieprzowiny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-16 09:49:36
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniaLooking for my answer, Handzlik? Here it be:
> albo zrobic pieczen wolowa z wieprzowiny.
A to robiłam wielokrotnie. Mówisz, że tez dobre wyjdzie? :)
pozdrawiam
K.
--
Bookworms will rule the world
(after we finish the background reading).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-10-16 10:38:04
Temat: Re: Bakłażan vs. cukinia
Krystyna Chodorowska wrote:
> Looking for my answer, Handzlik? Here it be:
>
> > albo zrobic pieczen wolowa z wieprzowiny.
>
> A to robiłam wielokrotnie. Mówisz, że tez dobre wyjdzie? :)
Klamczucha. Jak robilas wielokrotnie to wiesz.
A czy dobre wyjdzie? Jak jestes mila i towarzyska i mozna z Toba latwo
nawiazac rozmowe to zjem wszystko :-).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-10-16 11:15:22
Temat: Re: Bakłażan vs. cukinia
Użytkownik "Krystyna Chodorowska" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:egvihf$794$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie.
>
> Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
>
> 2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
> łyżki oliwy, sól pieprz
>
> Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
> zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo pokrojony
> pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i rozgnieciony
> ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki wody, dusić do
> miękkości.
>
A ja am pytanie troche z innej beczki: z czym to jeść?
--
Bunny
www.arek.cba.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-10-16 11:25:09
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniaDnia 2006-10-16 13:15:22 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Bunny* skreślił te oto słowa:
> A ja am pytanie troche z innej beczki: z czym to jeść?
ze swieża bagietką
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-10-16 14:10:11
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniaLooking for my answer, Lia? Here it be:
>>A ja am pytanie troche z innej beczki: z czym to jeść?
> ze swieża bagietką
Ja pewnie z pieczywem, chociaz myślę, że nie od rzeczy byłby też ryż.
Dziękuję za wsparcie (dla pomysłu :)
pozdrawiam
K.
--
Bookworms will rule the world
(after we finish the background reading).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-10-16 14:43:32
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniaKrystyna Chodorowska napisał(a) 16/10/2006 16:10:
> Looking for my answer, Lia? Here it be:
>
>>> A ja am pytanie troche z innej beczki: z czym to jeść?
>> ze swieża bagietką
>
> Ja pewnie z pieczywem, chociaz myślę, że nie od rzeczy byłby też ryż.
Ja polecam takie potrawy z ryżem, byle dobrym - lubię np. z jaśminowym.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-10-18 09:12:54
Temat: Re: Bakłażan vs. cukiniajasne że można możesz wszystko co chcesz byleby tobie smakowalo
Użytkownik "Krystyna Chodorowska" <k...@s...pl> napisał w wiadomości
news:egvihf$794$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie.
>
> Jest sobie przepis na bakłażany po sycylijsku:
>
> 2 bakłażany, 2 cebule, 2 pomidory, 2 strąki papryki, 2 ząbki czosnku, 2
> łyżki oliwy, sól pieprz
>
> Bakłażany pokroić w poprzek na plastry grubości 1, 5 cm, włożyć do
> zeszklonej po oliwie posiekanej cebuli. Nastepnie dodać tak samo
> pokrojony pomidor, wypestkowany i pocięty na paski strąk papryki i
> rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawić solą i pieprzem, wlać 1/2 szklanki
> wody, dusić do miękkości.
>
> Teraz pytanie: czy można Waszym zdaniem zastąpić tu bakłażan cukinią
> (akurat cukinię mam), a jeżeli nie, to czy można go jakoś uczynić
> bardziej zucchetti-friendly?
>
> pozdrawiam
> K.
> --
> Bookworms will rule the world
> (after we finish the background reading).
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |