« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-27 07:30:55
Temat: coś z kurkamiWitam,
Wczoraj wyszłam późno z pracy, deszcz lał. Nie chciało mi się buszować po
sklepach w poszukiwaniu czegoś pysznego na obiadek. Wpadłam więc do
warzywniaka tuż obok mojego domu. Patrzę, a tam mają kurki na wagę.
Kamień spadł mi z serca. Przecież wiadomo, że bez problemu można przyrządzić
coś pysznego z kurkami.
Kupiłam 30 dkg.
Oczyściłam je w domu, dorzuciłam posiekaną cebulkę, posypałam vegetą i
udusiłam.
W międzyczasie ugotowałam makaron świderki.
Starłam na grubej tarce ser żółty i ser pleśniowy DorBlue.
W ten ser wrzuciłam gorący makaron i kurki, wymieszałam wszystko i obiad
gotowy.
Do tego podałam sałatę z sosem vinegret.
Było pyszne.
Mój Miś zajadał aż mu się uszy trzęsły.
MauaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-27 07:36:31
Temat: Re: coś z kurkami
Użytkownik MauaM <m...@d...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9jr5ah$sg6$...@h...uw.edu.pl...
> Patrzę, a tam mają kurki na wagę....
> Mój Miś zajadał aż mu się uszy trzęsły.
> MauaM
>
Do grzybkow dodaje jeszcze tymianek...
Podobna wersje zalewam na koniec kwasna smietana .
pozdry Maua Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 07:41:13
Temat: Re: coś z kurkami> MauaM: "posypałam vegetą i
> udusiłam"
Czesc,
a ta vegeta to w ramach polepszenia smaku ???????????
pozdrawiam,
Marzanna
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 07:49:49
Temat: Re: coś z kurkami
Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Czesc,
> a ta vegeta to w ramach polepszenia smaku ???????????
często używam vegety zamiast soli
MauaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |