Szukana fraza: Autor: Slavek <s...@u...net>
Znaleziono: 193 wiadomości
2000-03-10 13:48:09 | Slavek inne posty tego autora
Z pieczarek bedzie ciezko wyczarowac super pachnacy sos grzybowy. Sprobuj zesmazyc najpierw drobno posiekana szalotke (lub w ostatecznosci cebule) posolona i duzo pieprzu potem dodaj ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sałatki do fondue???2000-03-13 22:13:09 | Slavek inne posty tego autora
Aniu, Do fondue (mam nadzieje ze poledwicowo-pieczarkowego) to nie salatki ale sosy takie jak radzi Herbatka. pozdrawiam, Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: KASZANKA Z MIODEM2000-03-14 13:34:03 | Slavek inne posty tego autora
Marcin wrote: > Spoko... przede wszystkim umawiajcie sie na priwach, bo on to z cala > pewnoscia czyta. Poza tym ja stosuje taka zasade, ze ciesze sie w > takich momentach, iz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zabie udka2000-03-14 21:33:06 | Slavek inne posty tego autora
Zabie udka ktore jadamy w Kanadzie pochodza od zab zwanych tutaj "Bullfrogs", co w wolnym tlumaczeniu znaczy Bycza Zaba. Zaby te sa naprawde wielkie, takich w Europie nie ma, je ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Co sie dzieje ???2000-03-14 21:44:11 | Slavek inne posty tego autora
Gdzie sie podzial nasz znakomity kuchmistrz Paul Urstein? Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos z orzechow wloskich2000-03-15 15:43:55 | Slavek inne posty tego autora
Jesli robisz farsz z orzechow, to nie koniecznie sos musi byc w takim samym smaku, ja bym sprodowal sos holenderski lub chlodny sos tartarski. Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: keks oliwkowy2000-03-15 20:29:35 | Slavek inne posty tego autora
Ola wrote: > "Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message > news:xrLy4.14477$Sf1.361974@news.tpnet.pl... > > Ciasto przekladamy do natluszczonej > > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Kalafior po polsku ?2000-03-15 22:04:50 | Slavek inne posty tego autora
Oto jaki przepis znalazle w Kanadyjskiej ksiazca kucharskiej: Kalafior "Polonaise" (po polsku). 1 kalafior, 2 lyz. oliwy, 1/2 lyz.soli, 1 lyz. galki muszkatalowej,, swiezo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos z orzechow wloskich2000-03-16 14:06:33 | Slavek inne posty tego autora
Sos orzechowo - chrzanowy 1/2 cup obranych wloskich orzechow, 3/4 cup jogurtu, 2 lyz. (luzka) chrzanu, 1/2 lyzeczki soli, odrobina cukru, 2 lyz. parmesanu, 2 zabki czosnku, Wymiszac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: zabie udka2000-03-16 15:28:09 | Slavek inne posty tego autora
jazz wrote: > Sumienia bys nie miala! Taka zabke po amputacji tylnych konczyn wypuszczaja i > podciaga sie to nieszczescie na przednich konczynach przez reszte > zycia.Smacznego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia