Szukana fraza: Autor: "Zofia Gebert" <b...@g...pl>
Znaleziono: 187 wiadomości
2003-12-11 19:27:28 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> zagapiłam się nieco i do Wigili już tylko 14 dni zostało - zdążę jeszcze > upiec pierniczki tak żeby na Wigilie były mięciutkie? > Wiem, że przepisów duzo było na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawa do piernika - gdzie wawa2003-12-12 09:03:08 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Gdzie w wawie w okolicach Chomiczówki kupiś przyprawę do piernika?? Pani na > bazarku powiedziała zę brakuje w hurtowniach... A ja obiecałam małej zabawę w > pierniczki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prosba2003-12-15 10:28:49 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Zupe juz wymyslilam - bedzie > krem z brokulow z serem roquefort. Nadmienie jeszcze ze rodzice Adama nie > lubia potraw zbyt pikantynych. Na poczatku powiem, ze pierwszy raz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kolacja2004-02-05 09:26:03 | Zofia Gebert inne posty tego autora
Mezczyzna nie jestem ale moze rady i tak sie przydadza? :) > 1 czy ponizszy przepis uzyskany od kolegi pasuje do wieczornej kolacji we > dwoje? > Oto on Moim zdaniem jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Rodzaje miesa2004-02-10 20:26:42 | Zofia Gebert inne posty tego autora
Witajcie. Mam pytanie - prosbe. Czy jest jakas polskojezyczna najlepiej, strona, na ktorej znalesc mozna opis roznych rodzajow mies? Chodzi mi o cos w stylu: taka czesc takiego miesa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rodzaje miesa2004-02-10 20:58:34 | Zofia Gebert inne posty tego autora
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości news:wlalos- > Takie strony znajdują się w wielu książkach kucharskich. Ale niestety w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: khaki2003-11-21 22:52:03 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Powiedzcie mi jak się je te owoce, czy obiera się je czy nie? To jest taki owoc?? Oswieccie mnie prosze, bo pierwsze slysze. Choc nic mnie dzis nie zaskoczy. Kupilam dzis ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sezon na szparagi2004-04-27 21:10:42 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> mam nadzieje, ze zaproponujecie mi na przyzlosc cos bardziej > oryginalnego Ja uwielbiam szparagi skropione cytryna i otulone swiezo startym parmezanem. Niebo w gebie, a i mniej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pastrani?2004-05-07 19:42:26 | Zofia Gebert inne posty tego autora
> Witam Państwa, widziałem toto dzisiaj w telewizji, wygląda jak pokrojone > mięsko w chlebie "tostowym" albo pszennym, czy ktoś wie na czym polega > fenomen. BTW ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Blender2003-10-14 20:37:59 | Zofia Gebert inne posty tego autora
Witajcie. Planuje zapuk blendera recznego, takiego ktorym moglabym zmielic np. mieso (pojemnik z nozem), zupe (przystawka do recznego) czy ubic piane (tez przystawka). Sposrod tych w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.dom