Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@o...pl>
Znaleziono: 136 wiadomości
2006-07-11 11:40:58 | Kyllyan inne posty tego autora
mawik napisał(a): > Czy w południe w pełnym słońcu mogę podlewać trawnik i rośliny? Lepiej nie. Ale jeśli nie ma innego wyjścia to lepiej podlać niż nie podlać. Jeśli ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: # Drzewko szczescia - co mowi?2006-07-11 11:46:56 | Kyllyan inne posty tego autora
Ostatnio jakoś pod wpływem lektury o "bonsai" posadziłem "drzewko szczęścia" w " naparstku" - chyba z 3 cm3. Zobaczę co z tego wyjdzie ? -- Sławomir ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.ogrody
Re: małosolne "na szybko"2006-07-21 08:05:25 | Kyllyan inne posty tego autora
TomekD napisał(a): > Problem ilości soli zaczyna mnie ciekawić. > No bo tak: > - najbardziej rozpowszechniona szkoła głosi łyżka soli na litr wody > (czyli ok 30g) > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miód2006-07-22 10:56:28 | Kyllyan inne posty tego autora
Agnieszka napisał(a): > Witajcie > Mam duzy sloik miodu i zastanawiam sie do czego go wykorzystac. Jest to miód > stały. Zastanawiam sie, czy mozna go jakoś ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Nalewki - pojedynczo czy mieszane2006-07-25 05:42:23 | Kyllyan inne posty tego autora
Panslavista napisał(a): > Zalewa się alkoholem powyżej 20% (do 40%) - wtedy się nie psuje nastawa, a > alkohol w takim stężeniu nie powoduje denaturyzacji, lepiej wyciąga ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: suchy zakwas - co to jest??2006-07-25 07:10:02 | Kyllyan inne posty tego autora
fiora napisał(a): > W wielu miejscach w sieci można kupic suchy zakwas do pieczywa. > Co to jest? Chemiczny ulepszacz ? Nie odpowiem Ci czym jest "suchy zakwas", który ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wiśniówka2006-07-25 07:14:22 | Kyllyan inne posty tego autora
Zbyszek Zarzycki napisał(a): > A przy tak małej ilości alkoholu wiśnie nie zaczną same fermentować? Nie zaczną. Alkohol 20% zabija drożdże. -- Sławomir J Marusiński ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sprawa golonki2006-07-29 07:08:59 | Kyllyan inne posty tego autora
Konrad Kosmowski napisał(a): > Można > peklować i piec. > Wyobraź sobie, że wziąłeś solonego śledzia prosto z beczki, wrzuciłeś na patelnie bez moczenia i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasteryzacja zup poradzcie2006-07-29 07:14:57 | Kyllyan inne posty tego autora
KASIA napisał(a): > Czy mozna pasteryzowac zupy zeby w razie co mozna bylo zabraz w podroz > dla niejadka? > I jak to ew zrobic? > Pozdrawiam Kasia można. Zupę (po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasteryzacja zup poradzcie2006-07-31 03:58:03 | Kyllyan inne posty tego autora
Tomek napisał(a): > Można pasteryzować zupy. Tylko nie tak jak Ci radzono. Wszystkie rady pochodzą > Internetu Mój sposób nie pochodzi z internetu a z praktyki.;) Zwykła ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia